Hasselnødde-cookies med chokoladecreme.
Til kagerne:
100 g hasselnøder, hakkes fint.
100 g sukker
hviden fra 1 æg
De hakkede nødder blandes med sukker. Æggehviden piskes let, og blandes med nødderne og sukkerne. Der puttes bagepapir på en bageplade og laves små klatter som en 5-krone. De bages i en for opvarmet ovn på 160 grader varmluft i ca 10 minutter til de er gyldne i kanten. De tages ud af ovnen og afkøles indtil de er sprøde.
Til chokoladecremen:
50 g blødgjort smør
2 pasteuriserede æggeblommer
40 g flormelis
1,5 tsk kakao
1 tsk malede kaffebønner
De afkølede cookies kan gemmes i en lufttæt beholder indtil kagerne skal serveres. På serveringsdagen laves chokoladecreme: Det blødgjorte smør blandes med flormelis, kakao og kaffebønner. Herefter tilsættes æggeblommerne en ad gangen. Fyld en gryde halvt med vand, til vandbadet, evt kan der laves noget kogende vand i en elkedel og puttes i en større skål, vandbadet skal kun bruges et øjeblik. Cremen piskes et øjeblik over vandbadet, og derefter tages cremen væk fra vandbadet og piskes til en let og luftig creme. Pas på med at have cremen for lang tid over vandbadet, den skal ikke være fyldende.
Til sidst sammesættes kagerne to og to med cremen imellem.
Hjemmelavede sushi
Det skal du bruge:
250 g røget laks
tre skiver sushi nori tang
en smule sushi ris
100 g neutral smørost
wasabipaste
agurk skåret i stave
avokado skåret i tynde skive
evt. lidt sesamfrø til pynt
Lakserullerne: på en skive røget laks smøres smørosten (der er blandet med wasabi efter smag) og der ligges lidt agurk og avokado, laksen rulles og den skæres ud i passende sushistykker.
Norirullerne: på en skive nori-tang smøre wasabi-smørosten og ris, lask, agurk og avokado ligges i som ønskes.
I princippet kan man selv dekorerer sushi stykkerne efter smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar